Företag och hälsa

Arbetsmiljö för egenföretagare

Som egenföretagare är det lätt att glömma bort att man faktiskt har en arbetsmiljö. Kanske jobbar man hemifrån eller från olika caféer. Man kanske jobbar långa dagar och glömmer bort att ta ut semester. Det är dock viktigt att komma ihåg att jobbet är ett jobb och ska behandlas som ett sådant. Om man jobbar under slavliknande villkor där man alltid har jour kommer man till sist bli utbränd och det kan betyda slutet för företaget. Man bör alltid satsa på goda arbetsvillkor, återhämtning och fortbildning även om man är sin egen chef.

Utvecklas med ditt företag

Det är mycket som påverkar hur du känner dig på jobbet. Såväl stort som smått är värt att ta på allvar om man är egenföretagare. Det allra mesta har du ju faktiskt makt att förändra. man kan gå en kurs för egenföretagare om man vill utvecklas ihop med andra och lära sig av andras erfarenheter. Vill man hellre köra på själv men bredda sitt kontaktnät kan man se till att gå på mingel för egenföretagare som finns i de flesta stora städer. Så länge du fortsätter utvecklas kommer ditt företag också att göra det. Därför är det viktigt att alltid vara villig att lära sig något nytt.

Sälja utan företag

Är du sugen på att sälja dina varor eller tjänster men intresserad av allt pappersarbete som det innebär? Idag är det enkelt att fakturera utan företag via olika tjänster på nätet såsom Frilans Finans och Cool Company. Fördelarna är att man snabbt kan skicka en faktura och få betalt direkt. Man behöver inte fundera över skatt eller moms eftersom allt sådant sköts av mellanhanden. Det är en bra lösning för dig som inte skickar fakturor så ofta eller för dig som vill prova din affärsidé innan du startar ditt företag på riktigt. På det sättet kan man även få mer tid över för det man är bra på istället för att sitta och svettas över bokföring eller momsredovisningar.