Okategoriserade

Minska ner stressen på arbetsplatsen

I dag är det allt fler som mår dåligt på och av sitt arbete. Det kan bero på många olika saker men man kan inte bortse från att en av de vanligaste anledningarna är att man har allt för mycket att göra och att stressen tar då överhanden. Man känner av press från andra anställda och chefer och det är lätt hänt att man faktiskt går in i väggen. Det kan sluta med sjukskrivningar för utmattningssyndrom eller andra stressrelaterade sjukdomar. Som chef bör man se till att arbetsplatsen och dess personal mår bra. Om så inte är fallet är risken stor att arbetet blir slarvigt utfört. En av sakerna man bör se till är att minska ner stressen som finns på arbetsplatsen, men hur gör man det?

Planering kan göra mycket

En av de saker som kan göra att stressen minskar är en bra planering. Genom att köpa in kalender 2020 kan man fylla i uppgifter som man vet måste göras och när de behöver vara klara. På så sätt behöver de anställda inte stressa med uppgifter som har deadline långt fram i tiden. När man ser över olika arbeten kan det också vara klokt att planera upp utförande av dem så att inte allt för många får korta deadlines. Man kanske rent av behöver säga nej till en del saker för att personalen ska klara av att slutföra allt med ett bra resultat.

Se till att friskvårdsbidrag utnyttjas

En annan sak som är viktigt att kontrollera är att alla friskvårdsbidrag utnyttjas. De kan användas för olika träningar eller för avslappning av olika slag. Yoga, massage och mental träning är alla sådant som bidragen kan användas till. Det skadar inte att påminna de anställda om att bidragen faktiskt är en förmån de har och att de inte behöver betala något extra för den.

Dela upp arbetsuppgifterna

Som chef bör man också titta på hur arbetsuppgifterna delas upp på de anställda. I många fall blir det någon eller några anställda som får dra ett mycket tungt lass medan andra mestadels tittar på. Det kan bero på att de andra saknar utbildning eller på att de inte arbetar med just det ämnet. Om företaget väntar in ett stort arbete och det finns personal som egentligen inte gör någon nytta och som blivit sent anställda kan ett alternativ vara att helt enkelt omplacera dem för att anställa andra som passar företagets aktuella anställningskrav.

Anställ mer personal

Inom många yrkesområden försöker man hålla nere antalet anställda till ett minimum. Det gör man helt enkelt för att man inte vill att personalen ska kosta onödigt mycket pengar. Det här kan dock skapa en hel del stress. Börjar de anställda som är kvar må dåligt är det trots allt dags att anställa mer personal.